Kända bilmodeller

Volvo

Visst kan man inte skriva en artikel angående de främsta bilmodellerna och undvika Volvo Personvagnar. Volvo är bland det svenskaste Sverige har och man är stolt över det. Dock har tyvärr en stor del köpts upp av både amerikanska och kinesiska företag men sedan ett par år tillbaka har Volvo tagit tillbaka en del till svenska marknaden , tack och lov. Men majoritetsägare är fortfarande det kinesiska Zhejiang Geely Holding Group. Huvudkontoret ligger utanför Göteborg i Torslanda och här finns även fabriken om utför krocktester osv. En del av tillverkningen sker emellertid också i Kina, i Belgien och i Skövde.

Framgångarna

Under 40-talet hade Volvo sin första uppsving och sålde över 200 000 ex runt om i världen. Det var den svarta modellen PV 444, men även Volvo Amazon fick en framgångssaga att se fram emot under 60-talet. Nästa stora uppsving fock Volvo under 80-talet med 760-serien och 740-serien. Detta var välbehövligt då 70-talet hade medfört en del problem som oljekrisen.

Säkerheten i fokus

I Volvobilarna är säkerheten i fokus som så mycket andra svenska produkter. Det är en perfekt familjebil som har mycket plats och detta uppskattas även i andra länder. I Sverige har SAAB och Volvo konkurrerat med varandra medans SAAB:s personbilar ännu fanns och ofta sitter detta även inpräntat i folk.

ashe