Historia och användingsområden

Jämför bilförsäkringar online och spara pengar

Sedan införandet av trafikskadelagen år 1975 är det obligatoriskt för alla bilägare att ha en bilförsäkring. Detta är bra och ser till att skydda alla i trafiken. Frågan är bara hur du hittar rätt försäkringsbolag och väljer en försäkring som uppfyller dina behov.

Eftersom det finns ett ökande antal försäkringsbolag är det inte helt lätt att veta vilket alternativ som är bäst för dig. Det bästa sättet att fatta ett klokt beslut är att gå in på Insplanet som är en av Sveriges ledande jämförelsetjänster av försäkringar. Här är det 500 000 bilägare som jämför bilförsäkring varje år och den genomsnittlige bilägaren kan spara tusentals kronor. Närmare bestämt sparar deras kunder i snitt 1 800 kronor per år, så det är ingen dålig förtjänst med tanke på att det endast tar några minuter och är helt gratis. Du behöver bara ange dina uppgifter i deras formulär och klicka på ”Jämför försäkring” för att få en lista på alternativ. Sedan väljer du en bilförsäkring du gillar och klickar på ”Teckna försäkring”. Svårare än så är det inte!

Topp 3 fördelar med att jämföra online

Det är ingen slump att smarta jämförelsetjänster som Insplanet blivit så populära. Att jämföra bilförsäkringar online ger dig bättre erbjudanden och hjälper dig att hitta ett alternativ med tillägg som passar dina behov.

Tre av de främsta anledningarna till att jämföra försäkringar online är:

  • Hittar rimliga priser – Du får en överblick över priserna på försäkringar från alla bilförsäkringsbolag. På så vis kan du lätt hitta en försäkring med den lägsta kostnaden och bredaste täckningen.
  • Låter dig skräddarsy din försäkring – Du kommer att lättare kunna skräddarsy din försäkring som till exempel försäkringsnivå, självrisknivå och eventuella tillägg. Eftersom inte alla försäkringsbolag erbjuder alla tillägg är det praktiskt att få en lista på vad de olika bolagen erbjuder bilägare.
  • Ger dig en objektiv jämförelse – Jämförelsetjänster som Insplanet är utan tvekan det bästa sättet att få objektiva jämförelser från en neutral part.

Det finns många platser för att jämföra bilförsäkringar och en av de bästa är Insplanet där du kan jämföra alla viktiga faktorer. Denna fullfjädrade jämförelsetjänst gör att du slipper undersöka och klicka in på varje försäkringsbolag manuellt. Med andra ord behöver du bara ha ett fönster öppet istället för att öppna ett tiotal flikar eller fönster.

ashe