Kända bilmodeller

Mercedes Benz

En av världens största bilmärken som har gjort succé jorden runt, är det tyska Mercedes. Bilen finns nu inom koncernen Daimler AG och tillverkar både personbilar och större modeller som skåpbilar, bussar och lastbilar. Från början hette företaget Daimler-Benz och skapades genom att de två företagen Benz & Cie och Daimler-Motoren-Gesellschaft slogs samman i ett märke, kallat Mercedes. Namnet togs genom dottern till affärsmannen Emil Jellinek från Österrike som beställde 36 fordon till sitt imperium på hemmaplan. Detta skedde runt 1900 i Tyskland och inte förrän 26 år senare slogs Benz och Daimler sig samman och Mercedes-Benz bildades. Från första stund har Mercedes varit ett av de mest prestigefyllda bilmärkena på planeten och det vore mycket oklokt att inte nämna dem i detta sammanhang.

Det har fortfarande en plats på topplistorna och är också det bilmärke som gör mest lastbilar. Mercedes är också alltid med i tävlingar genom att bidra med racingbilar och man har ett fint stall i F1 som heter McLaren Mercedes då företaget har bidragit med motorer till stallet McLaren. Ja, till och med självaste Hitler har haft en specialversion av Mercedes-Benz men detta har inte hindrat folk från att fortsätta köpa bilarna.

Från kriser till dagens superbilar

Under några år (mellan 1998-2006) hade faktiskt Mercedes en rad olika problem, speciellt med saker som omfattade rost, kvalité samt driftsäkerheten. Detta är dock numera ett minne blott och man har gjort slag i saken och skaffat intensivare kontroller. I övrigt har man inte haft några större bekymmer i Mercedes och många rika människor har som hobby att samla på de gamla pärlorna från 50-talet som anses vara några av de mest eftertraktade bilarna. Ofta handlar det då om limousiner och sportbilar, bl.a. Silverpilen.

ashe