Historia och användingsområden

Drömmen om en sportbil

Många är vi som lockas av fart och fläkt. Att trycka gasen i botten och bara sticka iväg. Bara känna hur bilen accelererar på några få sekunder. Jag tycker den känslan är helt obeskrivlig. För att maximera din fartupplevelse behöver du dock en bil som håller måttet. Inget ont om traditionella familjebilar som Volvo V70, visst finns det fart även i dem, men ska du maximera din fartupplevelse bör du satsa på en riktig sportbil. Inte många traditionella familjebilar kan mäta sig med den snabbhet och smidighet som präglar en sportbil.

Många tänker att sportbilar är så dyra så det blir bara en avlägsen dröm att faktisk äga en sportbil. Detta är fel. Det behöver inte vara så dyrt som det låter. Det finns både riktigt dyra men också lite billigare sportbilar på marknaden. Nackdelen om du inte köper en helt ny sportbil är att du behöver göra bilbesiktning varje år, men det är å andra sidan standard att behöva göra tids nog.

En modell som kan rekommenderas är Lotus Elise. En sportbil som körts av så väl politikern Sara Skyttedal under hennes EU-valskampanj 2019, som av världsstjärnor på racingbanan. Modellen är en av Lotus mer kända och var det stora flaggskeppet under mitten av 1990-talet. Bilen besitter fart i kubik med sin 4-cylindriga Rover-motor på 120 hästkrafter. Tack vare sin lätta vikt på endast 720 kg kan bilen utnyttja sina hästkrafter maximalt och är betydligt kvickare och kan komma upp i högre farter än andra lika motorstarka bilar.

ashe