Bilen som hobby

Drömbilen för rätt pris

Det finns förvånansvärt billiga drömbilar

Många tror att man måste lägga miljoner och åter miljoner för att ha en bil som andra bara kan drömma om, och det är helt enkelt inte sant. Det finns riktigt fina lyxbilar som sjunker dramatiskt i värde när dom rullar ut från nybilsförsäljningen. Vissa av dessa bilar kan kosta mycket mindre än en normal bruksbil.

Det är många som är redo att ta ett billån för att göra ett riktigt klipp på begagnad-marknaden och få den där lyxiga känslan när dom åker runt i sitt nya lyxåk.

Man kan få mycket under motorhuven

När man slagit till på en riktigt bra bil så är det så oerhört skönt att ta en tur på motorvägen och trycka ned pedalen. Speciellt om man fått hög prestanda och många hästkrafter för pengarna.

Några exempel:

  • BMW 335. Dessa fantastiska m-modellerna från BMW har redan blivit legendarer på begagnad-marknaden. Sedan mitten på åttiotalet har 5 generationer utvecklats. Hittar du denna för en bra peng så slå till och njut av körglädjen.
  • Subaru. Den fantastiska fyrhjulsdriften hos Subaru Impreza WRX STi är bara underbar. Hur dom genialiskt lyckats fånga kraften i motorn och sprida den till alla däcken är häpnadsväckande.
  • Dodge Charger 5,7 Hemi. Nordamerikanska Dodge är klassiker i sammanhanget, och är inte bara en värdelös bil som i våra värsta år. Den har en 5,7-liters V8-motor och med den extrema kraften så måste man ta det försiktigt i trafiken.

Det har ingen betydelse att man har en bil med några år på nacken när man fått det man vill ha, en välskött bil är en välskött bil och kan många gånger vara bättre än en nyare slarvigt omskött bil. När man känner att man är lycklig på vägen så har man oftast en bil som ger god effekt och svänger riktigt bra i kurvorna. När vi pratar om väldigt snabba bilar så är dom oftast för dyra för gemene man, men man kan även här göra klipp på bilar som är begagnade.

Det kan vara den bästa och roligaste bilaffär du någonsin gjort. Att hitta en kul bil för under 100000 kronor är inte lätt, men det finns pigga bilar även i den här prisklassen. De kommer ge dig körglädje och livskvalitet när du trycker pedalen i botten.

Billigare bilar

Mazda RX-8 2004 är inte som andra sportbilar, för det första så har den 4 dörrar, man får alltså plats mycket bättre än i vanliga sportbilar. För det andra så har den 201 hästkrafter under motorhuven.

Visste du att Porsche 944 är inte en Porsche i mängden om du frågar vissa inbitna Porsche-fans. Som ett billigt alternativ till andra vrålåk så står den sig riktigt bra, det beror till stor del på att den har en mycket bra viktfördelning och man får ut max av dom i sammanhanget blygsamma 163 hästkrafterna. Motorn är klen, men trots det är den en rolig bil att köra.

ashe